Laget: Hampus - Erik W, Johan, Kevin, Nikki - Ole, Petter, Andreas - Eric A, Ferna, Silow
På bänken: Kalle, Christopher, Kim, Jocke Ek.
En så här bra bänk har vi inte haft under coach dagar i föreningen. 15 startspelare och flera som inte äns kom med i truppen, ser bra ut för resten av säsongen.
Det började hafsigt från båda lagen där inget lag tog hand om spelet. Vi började efter ett tag att få lite rull från backlinjen men eftersom vi mer eller mindre städigt missade bollarna mot forwards blev det istället Önnered som tryckte på mer än vad vi gjorde. De kom ofta på sin vänsterkant med både yttermittfält och ytterback och fick in ett par farliga inlägg men vi lyckades vara först på dessa. Vi börjar skapa lite mer, främst på vår högerkant, Eric får en fin boll och kommer fri på sin högerkant men deras vänsterback hinner precis fram och täcka skottet.
Önnered sticker upp på en kontring och får in bollen från deras vänsterkant till en fri spelare vid straffpunkten, men han missar bollen och chanser går om intet. Eric kommer fri igen men målvakten räddar. Men så i den 34:e minuten slår Andreas en fin passning till Eric som blir fri igen och denna gången skjuter han hårt vid första stolpen utan en chans för målvakten. Strax efter får Önnered sin bästa chans där deras anfallare med raka armar knuffar Johan lite lätt men tillräckligt för att få honom ur balans, alla på och vid planen ser detta och väntar på en avblåsning utan domaren som friar. Tur för oss att deras anfallare är lika övertygad som alla andra att det skall blåsas av så han bara lobbar högt över.
Kim har kommit in och visar fin teknik när han i slutet lyfter fram bollen till Eric som är fri men han får inte till det.
Precis innan halvlek kommer Eric förbi på sin kant och slår in bollen framför mål där både Kim och Ferna kommer sturtande mot mål men deras mittback får en tå på bollen som går en halvmeter utanför.
1-0 i paus med ett spel som inte riktigt fungerar men vi började skapa en hel del chanser i slutet.
Andra halvlek hinner knappt börja förän cirkus Kim är i gång. En lång hög boll vinns av Ferna som nickskarvar den i djupet där Kim är först och i kamp med en Önneredsförsvarare vrickar bollen förbi och försvararen försinner åt andra hållet, målvakten kommer ut men Kim vrickar bollen förbi homon och lägger bollen i mål lagom hårt så att Önnereds försvar inte hinner ikapp bollen. Vi tar över mer och mer. Jocke Ek kommer in som vänsterforward och får ett fint läge men missar i mottagningen så chansen försvinner. Jocke och Erik W sammarbetar på kanten och Erik driver in bollen i straffområdet och blir fälld. Eftersom Ferna är utbytt är Erik W själv nästa straffskytt och sätter den säkert i målvaktens vänstra hörn. Önnered sticker upp ibland och får ett friläge som är klar offside men domaren blåser inte men Hampus räddar fint. Jocke får ytterligare 2 frilägen, första skjuter han ett par decimeter utanför och den andra rundar han målvakten men får en dålig vinkel och skottet räddas strax utanför mållinjen av en Önneredsspelare. I den 77:e minuten får vi en hörna som Christopher slår, bollen spelas ut till honom igen och han slår den mot bortre stolpen där Petter, Johan och Jocke är helt rena och Jocke kan enkelt nicka in 4-0. Önnered är ett förlorat lag där vi fortsätter skapa lägen, bl.a. Eric A är fri men missar. När det är 5 minuter kvar fäller Christopher en Önneredsspelare en bit utanför straffområdet och får en varning. Innan domaren blåser igång spelet slår Önnered bollen i mål och domaren godkänner det. Domaren erkänner sedan att han gjort fel men Jocke Ek får en varning pga detta som han får med sig. Tyvärr hade domaren tappat matchen innan så det var en lite dålig stämmning på planen i slutet men efter matchen var det okey.
Gott med 3 pinnar, nu väntar hemmapremiär mot Knippla nästa fredag.